لینک های اصلی
عضویت گیم نت ها
ورود گیم نت ها
بهترین بازیکنان کانتر
بهترین بازیکنان pes
لیست گیم نت ها
فرم ثبت امتیازات کانتر
فرم ثبت امتیازات pes
 مطالب و مقالات
اجتماعی و جامعه
اداری و مدیریت
اطلاعات عمومی
اقتصاد، پول و بانک ها
پزشکی سلامت
تاریخی
جغرافیا
درسی و کمک درسی
رایانه و نرم افزار
زبان و ادبیات
گیاه شناسی و کشاورزی
مذهبی و دینی
   بخش مطالب >> پزشکی و سلامت
 آلرژی یا حساسیت چیست

 آلرژی یا حساسیت چیست بصورت رایگان آماده دریافت است فقط دانلود کرده از آن برای همیشه بهره مند شوید .

آلرژی چیست،آلرژی چه علائمی ایجاد می کند،آلرژی چگونه تشخیص داده می شود،درمان خارش‌های پوستی،حساسیت با نشانه پوستی،درمان دارویی حساسیت با نشانه پوستی،درمان قرمزی پوست به همراه جوش

ردیف نوع فایلها تعداد فایل های موجود در داخل فایل زیپ تعداد صفحات اندازه فایل فرمت فایل دانلود دانلود کنید

لینک دانلود
1 word
pdf
فایلها ویرایش شده و آماده پرینت است فقط نام خود را بنویسید.
  
2عدد 5
210 KB ZIP

 آلرژی یا حساسیت چیست

آلرژی یا حساسیت چیست : در بـرخـورد بـا گـربـه بـدنتان خارش می‌گیرد؟ جورابهای پشمیتان پوستتان را اذیت می‌کند؟ گردگیری که می‌کنید، نـاخـودآگـاه عطسه‌تان می‌گیرد؟ دیگر متعجب نباشید شما بدون اینکه خودتان بدانید آلرژی دارید

   آلرژی چیست : آلرژی واکنش سیستم ایمنی بدن است و هنگامی ایجاد می شود که سیستم ایمنی ماده ا ی را که معمولاً برای بدن بی ضرر است اشتباهاً به عنوان ماده ای زیان آور شناسایی می کند و بر علیه آن وارد عمل می شود. بدن انسان به طور معمول در مقابل عوامل مضری مانند ویروسها و باکتریها از خود دفاع می کند. اما گاهی اوقات این دفاع در مقابل مواد بی ضرری مانند گرد و غبار، کپکها، یا گرده ی گیاهان صورت می گیرد. سیستم ایمنی بدن در مقابل این مواد واکنش نشان داده و مقدار زیادی پادتن می سازد . پادتن مانند اسلحه ای به آنها حمله ور می شود تا آنها را از بین ببرد. هر پادتن برای ماده ی ویژه ای ساخته می شود و مخصوص همان ماده ای است که موجب آلرژی می شود.

    به موادی که واکنش آلرژیک ایجاد می کنند، اصطلاحاً آلرژن گفته می شود. در فرایند دفاع، واسطه های التهابی شیمیایی مانند هیستامین، و سایر موادی که از گلبولهای سفید ترشح می شوند، موجب ایجاد علائم نا مطبوعی می شوند. افراد مستعد به آلرژی این علائم را تجربه می کنند

    واکنش آلرژیک کجا و چرا ایجاد می شود: یک واکنش آلرژیک ممکن است در هر نقطه از بدن اتفاق بیفتد. مانند پوست، چشمها، دیواره ی معده، بینی، سینوسها، گلو، ریه ها. در واقع سلولهای ایمنی در این قسمتها واقع شده اند تا با عوامل مهاجمی که از طریق استنشاق یا بلع وارد می شوند و یا در تماس با پوست قرار می گیرند مقابله کنند. واکنش سلولهای ایمنی در مقابل آلرژن منجر به ایجاد علائم می شود.

   آلرژی چه علائمی ایجاد می کند؟

    گرفتگی و احتقان بینی، عطسه، خارش بینی، ترشح از بینی، خارش گوشها یا سقف دهان

   التهاب ملتحمه ی چشم، که چشمها قرمز و مرطوب به نظر می رسند و گاهی ترشح و خارش دارند

   التهابهای پوستی، که نواحی از پوست خشک، قرمز و خارش دار می شود.

   کهیر ، ضایعات خارش دار پوست.

   التهاب تماسی پوست، در اثر تماس با ماده ی به خصوصی، تحریک و خارش رخ می دهد.

 آسم، مشکل در تنفس به صورت کوتاه شدن نفس، سرفه و خس خس سینه روی می دهد.

   چه چیزهایی واکنش آلرژیک ایجاد می کنند: اگرچه صدها ماده ی معمولی می توانند آغازگر واکنش آلرژیک باشند، موادی که شایعتر هستند و آلرژن نامیده می شوند شامل این مواد هستند. - دانه ی گرده گیاهان. - کپک ها. - گرد و غبار خانگی، جانداران میکروسکوپی مانند مایت و گرد و غبار حاوی مواد دفعی و اجزای بدن آنها. - پروتئینهای حیوانی، روغن و مواد دفعی حیوان. - مواد شیمیایی صنعتی. - غذاها و داروها. - پر پرندگان. - سوسکها و مواد دفعی آنها

  چه کسانی در معرض آلرژی هستند :  آلرژی می تواند در هر فردی بدون توجه به سن، جنس، نژاد یا وضعیت اقتصادی-اجتماعی روی دهد. معمولاً آلرژی در بچه ها شایعتر است اما می تواند برای اولین بار در هر سنی رخ دهد و یا سالها پس از بهبودی عود کند. عوامل ژنتیکی در این زمینه دقیقاً شناخته نشده اند، اما به نظر می رسد زمینه ی خانوادگی و ارثی در این مورد وجود داشته باشد. ممکن است هورمونها، استرس، سیگار، عطرها و اسانسها، یا سایر محرکهای محیطی در ایجاد آلرژی در افراد مستعد نقش داشته باشند. اغلب علائم آلرژی به تدریج در طول یک دوره ی زمانی شکل می گیرند. افرادی که از آلرژی رنج می برند ممکن است آنقدر به علائم خود عادت کرده باشند که علائم مزمنی مانند عطسه یا گرفتگی بینی را غیر معمول تصور نکنند. با کمک پزشکان می توان علائم آلرژی را کنترل یا از ایجاد آنها پیشگیری کرد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.

   آلرژی چگونه تشخیص داده می شود؟

معاینه و گرفتن تاریخچه ی بیماری توسط پزشک انجام می شود. ممکن است پزشک از آزمایشهایی مانند تست پوستی یا نوعی آزمایش خون استفاده کند. هر کدام از تستها روشی برای اندازه گیری سطوح پادتن فرد بر علیه آلرژنهای خاص است. درمان آلرژی چیست؟ درمان آلرژی با توجه به سن، جنس، سابقه ی پزشکی، وسعت بیماری، تحمل بیمار در مورد داروها، درمانها و فرایندهای درمانی و طول دوره ی بیماری توسط پزشک انجام می شود. دوری از مواد آلرژن، بسیار کمک کننده است. داروهای خاصی بسته به علائم آلرژی مورد استفاده قرار می گیرند.

درمان خارش‌های پوستی: برای درمان خارش و حساسیت‌های پوستی که در فصل بهار بیشتر می‌شود می‌توان از شاهتره ،جوش‌شیرین، روغن نارگیل، آب لیمو و نعنای تازه استفاده کرد.کهیر یکی از بیماری‌های پوستی است که در حقیقت یک واکنش آلرژیک به مصرف برخی از مواد غذایی، داروهای شیمیایی، عطرها و بوها است که بدن نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. بروز کهیر بر پوست معمولا ظاهر نامناسبی را برای فرد ایجاد می‌کند که همراه با التهاب، قرمزی، درد و خارش است. درمانگران طب سنتی معتقدند برخی از گیاهان دارویی می‌توانند تا حد زیادی عوارض و نشانه‌های بروز این بیماری را در بدن کاهش دهند.یکی از این گیاهان که می‌تواند میزان خارش و درد ناشی از ابتلا به کهیر را در بدن کاهش دهد مصرف نعنای تازه است. مصرف این گیاه به صورت تازه به همراه وعده‌های غذایی در کاهش میزان خارش و درد کهیر بسیار موثر است و حتی در بهبود عوارض ناشی از آن هم نقش دارد.مصرف روغن نارگیل و آب لیمو نیز التهاب و خارش را کاهش می‌دهد. این مواد خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی دارند و از پوست در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کنند.مصرف آلوئه‌ورا و استفاده از ژل این گیاه نیز در بهبود خارش‌ها موثر است و همچنین استفاده از جوش‌شیرین برای رفع خارش پوستی توصیه می‌شود که با کمی آب باید مخلوط و روی پوست مالیده شود.

حساسیت با نشانه پوستی : علت این نوع حساسیت خوردن چیزی،  رطوبت محل کار ،حرارت سیستم های کامپیوتری در فضای کم ، مواد شیمیای یا سمی در سطوح یا هوا می باشد . در این وضعیت پوست شما قرمز می شود و در محل های قرمز جوشهایی ظاهر می شود و حتی ممکن است بر روی اعصاب شما تاثیر بگذارد. در چنین حالتی بهتر است به پزشک مراجعه کنید ولی اگر بخاطر وضعیت فعلی و کورونا از مطب رفتن می ترسید می توانید از داروی هیدروکسی زین 10 برای بزرگسالان بصورت 12 ساعت یکبار استفاده کنید البته باید به عوارض و موارد منع مصرف آن دقت داشته باشد.

نکته : در کنار این دارو باید صابون ضدجوش استفاده کنید و روزانه محل های قرمزی و جوش را بشورید همچنین منبع آلودگی را پیدا کرده تمیز کنید.

نحوه‌ی عملکرد داروی هیدروکسی‌زین: عملکرد هیدروکسی‌زین به شکل انسداد یک ماده طبیعی هیستامین (ماده‌ای که بدن طی یک واکنش آلرژیک تولید می‌کند) است.

نحوه‌ی مصرف هیدروکسی‌زین و دوز مصرفی: داروی هیدروکسی‌زین را به صورت خوراکی، همراه غذا یا بدون غذا، طبق دستور پزشک، معمولا سه تا چهار بار در روز مصرف کنید. در صورتی که از شکل مایع دارو استفاده می‌کنید در نظر داشته باشید که هر بار از پیمانه‌ی مخصوص استفاده کنید. از قاشق‌های غذاخوری خانگی برای مصرف دارو استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز مناسب را مصرف نکنید.دوز مصرف داروی هیدروکسی‌زین به سن، وضعیت بیماری و پاسخ‌گویی بدن شما به درمان بستگی دارد. در کودکان دوز بر اساس وزن آن‌ها تعیین می‌شود. توجه داشته باشید که دوز دارو را خودسرانه به بیشتر از مقدار تجویزی افزایش ندهید.

در صورتی که علائم بیماری شما ادامه پیدا کرد یا حال‌تان وخیم‌تر شد به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی مصرف هیدروکسی‌زین

خواب‌آلودگی، سرگیجه، تار شدن دید، یبوست و خشکی دهان از جمله عوارض جانبی مصرف هیدروکسی‌زین است. در صورتی که هرکدام از این علائم ادامه پیدا کرد یا وخیم‌تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

برای از بین بردن خشکی دهان از آبنبات‌ها یا آیس‌چیپس‌های بدون قند استفاده کنید، آدامس بدون قند بجوید، آب بیشتری بنوشید یا از یک جایگزین بزاق دهان استفاده کنید.

در صورتی که پزشک داروی هیدروکسی‌زین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی هیدروکسی‌زین را مصرف کرده‌اند عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند.

در صورتی که عوارض جانبی خطرناکی مانند تغییرات روحی و روانی مثل بی‌قراری، گیجی و توهم، لرزش و مشکل در ادرار کردن را تجربه می‌کنید به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی هیدروکسی‌زین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

موارد احتیاط مصرف هیدروکسی‌زین

پیش از مصرف داروی هیدروکسی‌زین در صورتی که به این دارو یا به لووستیریزین حساسیت دارید موضوع را با پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی هیدروکسی‌زین ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

قبل از استفاده از داروی هیدروکسی‌زین سابقه‌ی پزشکی خود از جمله سابقه‌ی ابتلا به مشکلات تنفسی مانند آسم و آمفیزم، فشار بالای چشم (گلوکوم)، فشار خون بالا، مشکلات کلیوی، مشکلات کبدی، تشنج، مشکلات روده مانند زخم و انسداد، تیروئید پر کار و مشکل در ادرار کردن (برای مثال به دلیل بزرگ شدن پروستات) را با پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید.

 

مصرف هیدروکسی‌زین ممکن است منجر به بروز افزایش سطح کیوتی QT شود که بر ریتم قلب تاثیر می‌گذارد. افزایش سطح کیوتی به ندرت می‌تواند باعث ضربان قلب سریع و نامنظم و علائمی مانند سرگیجه‌ی شدید و بی‌هوش شدن را به دنبال داشته باشد اما در صورت بروز این مشکلات به سرعت به مراقبت‌های پزشکی احتیاج دارید.

خطر افزایش سطح کیوتی در صورت داشتن شرایط پزشکی خاص یا مصرف داروهای دیگری بیشتر می‌شود. قبل از مصرف هیدروکسی‌زین تمامی داروهای مصرفی‌تان و سوابق پزشکی اعم از برخی مشکلات یا نارسایی‌های قلب مانند ضربان قلب آرام و بالا بردن کیوتی روی نوار قلب و سابقه‌ی خانوادگی مشکلات خاص قلبی مانند بالا بودن کیوتی روی نوار قلب و سابقه‌ی ایست ناگهانی قلب را با پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید.

سطح پایین پتاسیم و منیزیم در خون نیز خطر بالا رفتن سطح کیوتی را افزایش می‌دهد. این خطر ممکن است در صورت استفاده از داروهای خاصی مانند قرص‌های آب و داروهای ادرار آور یا در صورتی که شرایطی از قبیل تعرق شدید، اسهال یا استفراغ داشته باشید بیشتر شود. با پزشک خود درباره‌ی مصرف هیدروکسی‌زین صحبت کنید.

داروی هیدروکسی‌زین ممکن است موجب گیجی، ناهشیاری، تاری دید شما بشود. الکل و ماری‌جوانا این حالات را تشدید می‌کند لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هشیاری دارند تا زمانی که در هشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید. هنگام مصرف هیدروکسی‌زین از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری‌جوانا با پزشک خود صحبت کنید.

قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی را که مصرف می‌کنید با پزشک یا دندان‌پزشک خود در میان بگذارید.

شکل شربت این دارو ممکن است حاوی شکر یا الکل باشد. در صورت ابتلا به دیابت، بیماری‌های کبدی و هر شرایط دیگری که نیاز به محدود کردن این مواد در رژیم غذایی خود دارید احتیاط کنید و در مورد استفاده از این محصول از پزشک خود یا دکتر داروخانه سوال کنید.

ممکن است کودکان نسبت به عوارض جانبی این دارو حساس‌تر باشند. مصرف هیدروکسی‌زین علاوه بر ایجاد خواب‌آلودگی ممکن است باعث ایجاد هیجان در کودکان شود.

معمولا سالمندان بیشتر از سایرین به عوارض جانبی داروی هیدروکسی‌زین واکنش نشان می‌دهند. خواب‌آلودگی، گیجی، یبوست، مشکل در ادرار کردن و افزایش سطح کیوتی از جمله‌ی این عوارض هستند. خواب‌آلودگی و گیجی خطر زمین خوردن را افزایش می‌دهد.

برای مصرف داروی هیدروکسی‌زین در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. چنانچه باردارید فقط در صورت نیاز ضروری داروی هیدروکسی‌زین را استفاده کنید و در مورد فواید و مضرات آن از پزشک خود کمک بگیرید.

تداخلات دارویی هیدروکسی‌زین با داروهای دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی هیدروکسی‌زین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید و بدون صلاح‌دید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی هیدروکسی‌زین نفرمایید.

 

در صورت استفاده از سایر محصولاتی که موجب خواب‌آلودگی می‌شوند مانند داروهای ضد افسردگی و ضد سرفه از قبیل کدئین و هیدروکدئین، الکل، ماری‌جوانا، داروهای خواب‌آور یا ضد اضطراب مثل آلپرازولام، لورازپام و زولپیدم، داروهای شل کننده‌ی عضلات از جمله کاریسوپرودول و سیکلوبنزاپرین یا آنتی‌هیستامین‌های دیگری مثل دیفن‌هیدرامین و پرومتازین به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

برچسب تمامی داروهای مصرفی‌تان را بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی موادی باشند که موجب خواب‌آلودگی می‌شوند. از دکتر داروخانه نحوه‌ی صحیح استفاده از داروها را سوال کنید.

هم‌چنین آنتی‌هیستامین‌هایی که مصرف پوستی (کرم، پماد یا اسپری) دارند می‌توانند با داروی هیدروکسی‌زین تداخل داشته باشند.

داروی هیدروکسی‌زین بسیار شبیه به سیتریزین و لووستیریزین است. توجه داشته باشید که این داروها را همراه با هیدروکسی‌زین مصرف نکنید.

مصرف داروی هیدروکسی‌زین ممکن است نتایج تست‌های آزمایش‌گاهی خاصی مانند آزمایش پوستی آلرژی و سطح کورتیکواستروئیدی ادرار را تحت تاثیر قرار دهد. لازم است اطمینان حاصل کنید که تمامی پزشکان و همه‌ی کارکنان آزمایش‌گاه در جریان استفاده‌ی شما از داروی هیدروکسی‌زین قرار بگیرند.

علائم اوردوز مصرف داروی هیدروکسی‌زین: اگر فردی بیش از اندازه از داروی هیدروکسی‌زین استفاده کرده بود و دچار علائمی مانند بی‌هوش شدن یا مشکل در تنفس شد به سرعت با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.: اگر دوز مصرفی داروی هیدروکسی‌زین را فراموش کردید در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید نیازی به مصرف دو برابر این دارو نیست؛ فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی هیدروکسی‌زین آن را در دمای اتاق و به دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید. همچنین شکل شربت داروی هیدروکسی‌زین را فریز نکنید و در حمام نگه‌داری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید.