^Back To Top

تصاویر تصادفی

049.jpg

آمار سایت

37480
امروزامروز129
دیروزدیروز735
این هفتهاین هفته3754
این ماهاین ماه4468
آمار کلآمار کل37480
3.94.129.211

آخرین مطالب

پربازدید ترین مطالب

فرم ورود

پایه هشتم

اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 7 علوم هشتم

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 7 علوم هشتم

  

دانلود کنید

لینک دانلود

فرمت فایل دانلود اندازه فایل تعداد صفحات نوع فایل ردیف
zip 223KB 2

word

powerpoint

فایلها ویرایش شده و آماده پرینت  فقط نام خود را بنویسید هستند

1

 

 

 

 

 

 

  مواد سازنده مخلوط ها                                                  

1 - قهوه: قهوه درختی است که ارتفاع آن تا هشت متر می رسد دارای ساقه ای استوانه ای شکل و برگهای نوک تیز ، متقابل ، بیضوی و همیشه سبز می باشد . گلهای قهوه برنگ سفید و به طور رگوهی در کنار برگها ظاهر می شود . میوه آن که به نام قهوه معروف است به شکل تخم مرغی و برنگ سبز بوده که تدریجا زرد و سپس قرمز می شود . بهترین نوع قهوه ، قهوه عربی است که به حالت خودرو در حبشه ،‌سودان و مناطق استوائی آفریقا وجود دارد ولی اکنون کشت آن در برزیل ، ونزوئلا ، جزائر آنتیل و دیگر مناطق آمریکای جنوبی مرسوم است .

ترکیبات شیمیایی:

در بازار دو نوع قهوه وجود دارد که به نام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر ترکیب شیمیایی با هم متفاوتند .

آب 10 گرم     چربی 8 گرم      موادقندی7گرم     سلولز 15 گرم    کافئین 1/5گرم

 البته مقدر کافئین نسبت به نوع آن مختلف است و بین 0/7 درصد تا 1/5 درصد تغییر می کند . هر فنجان قهوه معمولا دارای 80 میلی گرم کافئین می باشد .

     البته در قهوه به غیر از کافئین ، آلکالوئیدهای دیگری مانند آدنین ، گزانتین ،‌هایپوگزانتین و گوانین وجود دارد .

      قهوه ای که به مصرف نوشیدن می رسد قهوه بو داده است زیرا قهوه سبز را نمی توان مصرف کرد.

      قهوه پس از بودادن عطری مطبوع پیدا می کند وبه رنگ قهو ه ای در می آید و تغییرات شیمیایی بسیاری در آن بوجود می آید .

     انواع متنوع این نوشیدنی همگی دارای یکی از نوشیدنی‌های پایهٔ قهوه هستند که در ترکیب آن‌ها وقتی می‌گوییم «قهوه» منظورمان یکی از سه نوشیدنی پایهٔ قهوه است، افزودنی‌های متنوعی را بنا بر سلیقه می‌توان به این قهوه‌ها اضافه کرد از جمله: شیر، شکر، کاکائو، دارچین، بستنی، آب لیمو، خامه و غیره.

2 – روغن زیتون :  در بین اجزای تشکیل دهنده ی روغن زیتون اسیدهای چرب اولئیک، لینولئیک و پالمتیک از نظر کمی بالاترین درصد را دارا هستند. مقدار زیاد اسید اولئیک نه تنها تأثیر زیادی در طعم روغن دارد، بلکه منبع ایده‌آلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی می‌ باشد. وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانه‌های کاروتنوییدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع، در پایداری این روغن بسیار موثر است

3 - شامپو

    شامپو از دو قسمت عمده تشکيل شده است:

1-  مواد فعال سطحي: جزء اصلي يک شامپو مواد فعال کننده سطحي آن است.

     موادفعال کننده سطح به طورکلي به چهار دسته آنيوني، کاتيوني، آمفوتري و غير يوني تقسيم بندي مي شوند. در شامپو معمولا ترکيبي از موادفعال آنيوني (مانند سديم لارت سولفات)، مواد آمفوتري (مانند بتائين ها) و مواد غيريوني (مانند کوکونات فتي اسيد دي اتانول آميد) به عنوان مواد فعال کننده سطحي يا جزء اصلي استفاده مي شود.

      2- افزودني ها: بفيه اجزاء به عنوان افزودني به شامپو اضافه مي شوند...

     افزودني هاي شامپو خود به دو دسته تقسيم بندي مي شوند.

      الف- افزودني هاي عمومي

      موادي مانند نگهدارنده ها براي جلوگيري از آلودگي ميکروبي، نمک براي افزايش قوام شامپو و اسانس براي خوشبو نمودن شامپو و ا.د.ت.‌آ (EDTA) براي کاهش سختي آب و سيتريک اسيد جهت تنظيم پ هاش جزء افزودني هاي شامپو به حساب مي آيند. اگر به ترکيبات تشکيل دهنده شامپوهادقت کنيم خواهيم ديد اجزائي مثل اسيدسيتريک، نمک، ا.د.ت.ا، نگهدارنده، اسانس، رنگ و آب در همه شامپوها مشترک هستند بنابراين در انتخاب شامپو دقت به اين موارد اهميتي ندارد.

     ب- افزودني هاي اختصاصي

     در فرمولاسيون شامپوهاي نوين مواد ويژه اي براي خلق اثربخشي خاص به شامپو اضافه مي گردند تا شامپو علاوه بر شويندگي بتواند ويژگي هاي زيبايي مورد انتظار را نيز برآورده نمايد. در انتخاب شامپوي مناسب دقت به مواد فعال کننده سطح و همچنين افزودني هاي اختصاصي بسيار مهم است.

      در برخي از شامپوهاي جديد اجزاء ويژه اي به نام ضخيم کننده‏Thickner)  )اضافه شده است. اين شامپوها در واقع سطح تارهاي مو را با لايه اي از پروتئين مي پوشانند بنابراين باعث مي شوند هربار که شما اين شامپو را استفاده مي کنيد موي شما پر پشت تر به نظر برسد.

     پروتئين‏ کراتين و آمينو اسيدها به ساقه مو مي پيوندند و شکافهاي ايجاد شده در اثر استفاده از مواد نامرغوب را پر مي کند. اين امر باعث افزايش مقاومت مو و محافظت از آن مي گردد. پروتئين تخم مرغ با مو پيوند ايجاد نمي کند بنابراين استفاده از آن در شامپو فقط يک مانور تبليغاتي (Gimmick) است.

     مواد مرطوب کننده‏، موي شما را هيدراته مي کند درست همان اثري که بر روي پوست هم دارد.

     پنتنول و ويتامين ب5 برخلاف بقيه ويتامين ها به داخل محور مو نفوذ مي کنند و براي افزايش استحکام و سلامت مو مفيد مي باشد. (دقت کنيد که از ويتامين براي افزودن خواص نرم کنندگي استفاده شده نه تغذيه و تقويت مو)

     هرچند پروتوئين موجود در شامپو ها به داخل محور مو نفوذ نمي کنند اما با پوشانيدن سطح مو باعث پرپشت به نظر آمدن و افزايش خاصيت نرم کنندگي مي شوند.

     پروتوئين ابريشم به افزايش درخشندگي مو کمک مي کند.

4 - صابون : صابون یکی از وسایل و مواد شوینده است . صابون از نمک های سدیم یا پتاسیم اسید های چرب گوناگون تشکیل شده است . پیه ماده چوب اصلی در صابون سازی است مقدار پیه مصرفی حدود سه چهارم کل روغن ها و چربیها مصرفی صنایع صابون سازی است و مخلوطی است از گلیسیریدها ی کلر از آب کردن چربی جامد گاوی با بخار بدست می آید این چربی جامد با بخار گوارش می شود و پیه روی آب جمع آوری کرد به منظور افزایش انحلال پذیری صابون پیه را معمولا در داخل ظروف صابون سازی یا ظرف آبکافت با روغن نارگیل مخلوط می کنند روغن پیه ( حدود ۲۰ درصد ) دومین ماده اولیه مهم در صابون سازی است این روغن منبع مهمی از گلیسیریدهای چرب است از حیوات کوچک اهلی بدست می آید تصفیه روغن از طریق آب کردن با بخار یا استخراج با حلال انجام می گیرد و اغلب بدون اختلاط با سایر چربی ها مخلوط می شود.